EVP | Bewijzen | Foto/video | Startpagina |  

Bewijzen | Identiteitsbewijzen |
 
 
Wat bewijzen deze fenomenen ?

Hoeveel aanwijzingen we ook krijgen via EVP of ITC en hoe overtuigd we ook zijn van de echtheid ervan, wat bewijst het nou eigenlijk precies? Wat bewijst het voor een ander, wat bewijst het voor de wetenschap? Want of iets geloofwaardig is in onze maatschappij, hangt toch wel voor een groot deel af van wat het wetenschappelijke establishment ervan vindt. Als het er überhaupt wat van vindt, want meestal wordt dit soort zaken doodgezwegen. Is wetenschappelijk bewijs zoals we daar de afgelopen eeuwen mee zijn omgegaan wel mogelijk met dit soort fenomenen? Of is het een kwestie van tijd voordat de nieuwe (rand) wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van bijvoorbeeld de kwantumfysica hier weer een oplossing voor zal hebben gevonden? De tijd zal het hopelijk leren. Ik ben er zelf natuurlijk ook nog niet uit. Op deze pagina's zal ik voorlopig de implicaties van onze observaties in kaart proberen te brengen. Dat zal waarschijnlijk regelmatig updates tot gevolg hebben. Voorlopig zijn een paar pagina's nog even "onder constructie".
 

 

Een voorbeeld van de problemen waar men tegenaan kan lopen bij transcommunicatie op het moment dat men er iets mee zou willen bewijzen. Hoe moet iets worden geïnterpreteerd?

Foto boven: Een zittende menselijke gedaante tekent zich af in de mist boven de sloot vlakbij mijn huis. Nadere bestudering van de gelaatstrekken levert treffende overeenkomsten op met een afbeelding van de 16e eeuwse astronoom Tycho Brahe (foto onder). We kwamen erop de vergelijking te maken doordat zijn naam werd genoemd bij opnamen tijdens EVP experimenten met Hans Kennis kort voordat deze foto werd gemaakt. Maar wat bewijst het? Was er sprake van contact met de overleden wetenschapper? De beelden en stemmen afzonderlijk zijn vrij goed waarneembaar en de samenloop van aanwijzingen is opvallend, maar de achterliggende bedoeling (zo die er is) van dit voorbeeld van transcommunicatie is tot op heden onduidelijk gebleven. Daarna stopte het ook weer. Wat is de boodschap?  Het wachten is op nieuwe aanwijzingen...

 

 

©2009 Leon Stam