EVP | Bewijzen | Foto/video  | Startpagina |  

Foto/video | Transvideo | Fotografie |

De verscholen werkelijkheid
Fotografie: er uit halen wat er in zit.
 

 
Er gebeurt om ons heen zoveel meer dan we waarnemen met onze zintuigen. Wat we waarnemen wordt door een aantal factoren bepaald. We zijn bijvoorbeeld allesbehalve objectief in onze waarneming. Ons paradigma van de werkelijkheid bepaalt voor een groot deel wat we bewust waarnemen. We zien dus onze eigen, gefilterde werkelijkheid. Vaak lijken ook de factoren tijd en synchroniciteit een belangrijke rol te spelen. Een fotocamera is als instrument objectief, registreert en zet de tijd als het ware even stil. En kan op die manier, zoals op de foto's hierboven en hiernaast, een verborgen realiteit blootleggen. Op het moment zelf heb ik niets bewust waargenomen. Op de foto is vrij duidelijk een wezen te zien. Ingebed in de omgeving, vloeiend overgaand in iets anders. Een onbegrijpelijk maar prachtig samenspel van factoren.       

De onderstaande foto heb ik gemaakt op een bijeenkomst van EVP- onderzoekers. Niemand heeft tijdens de bijeenkomst een gezicht op de muur waargenomen. Toch heeft het zich in ieder geval een fractie van een seconde gemanifesteerd, en wel precies op het moment waarop ik afdrukte. Via EVP zijn we ook meer te weten gekomen over de identiteit van deze (overleden) persoon. We hebben dit echter nog niet door middel van historisch materiaal kunnen verifiŽren.
 

Watersculptuur

 

De afbeelding links lijkt getruceerd. Niets is minder waar. De foto is, afgezien van wat contrastverbetering op geen enkele manier gemanipuleerd. In de krachtexplosie van het opspattende water tekent zich een discuswerper af in karakteristieke pose (zie voorbeeld hieronder). Een watersculptuur die precies 1/125 seconde heeft bestaan. Door welke onbekende krachten wordt de materie op deze onwaarschijnlijke maar prachtige manier gemanipuleerd? En met welke bedoeling? De zoektocht naar antwoorden is nog in volle gang!  

 
 
  Raadsels in het water
   

Als je anders gaat kijken naar alledaagse zaken, vallen je steeds vaker dingen op. Ik weet ook niet altijd waarom ik een foto maak, dat wordt dan pas later (soort van) duidelijk.

Je oog valt op iets - in dit geval een opvallende lichtreflectie in het water - en je drukt af. Pas bij het bekijken van de foto blijkt wat de "vangst" is geweest.


    Klik om deze afbeelding groter te zien (nieuw venster).

 

 

 


Als je goed kijkt zie je dat het een tekening is, waarbij diverse figuren zichtbaar zijn, waaronder een menselijke. Het is echter lastig om te zeggen wat er zich nu precies afspeelt. Ik hou me aanbevolen voor ideeŽn hierover.

De afbeelding deed mij in eerste instantie denken aan bijvoorbeeld oude Maya- tekeningen, zoals het voorbeeld hierboven waar Maya-koning Pakal op staat afgebeeld (klik op de foto voor een vergroting). Op deze foto staat volgens de bekende schrijver en onderzoeker Erich von Dšniken (o.a. "Waren de goden kosmonauten?"), de Maya-koning afgebeeld in een ruimtevaartuig.  Op z'n zachtst gezegd opmerkelijk dat dit nu weer naar boven komt borrelen, zeker met het magische jaar 2012 in het vizier..
Inmiddels hebben zich ook andere verklaringen aangediend. Zie hiervoor de website van Hans Kennis, hoofdstuk ITC!.

 

 

©2005-2009 Leon Stam