EVP | Foto/video  | Transcommunicatie in de natuur | Bewijzen | Links | Contact | Startpagina |

Het andere gezicht van de natuur
Laatste update 22-7-2009
.
  Wanneer men spreekt over transcommunicatie, gaat het meestal over manieren om contact te krijgen met overledenen. Dat gebeurt dan bijvoorbeeld via een medium of via moderne techniek. De mens staat hierbij meestal centraal.

We willen het namelijk graag zo overzichtelijk mogelijk houden: wij zijn hier op aarde en de boodschappen komen van gene zijde. Waar we uiteindelijk zelf ook naar toe gaan. Veel via EVP ontvangen informatie wijst ook inderdaad in die richting.

Over het algemeen lijkt het zo te zijn dat als je je ergens op richt, er een zekere exclusiviteit ontstaat, resonantie genoemd. Je ontvangt dan maar één type signaal en al het andere wordt buitengesloten. Vergelijk het met een afstemkring in een radio-ontvanger.

Maar als je wat minder selectief bent en goed oplet, ga je ook andere dingen ontvangen en ervaren. Je merkt dat er van meer kanten signalen binnenkomen.
 

   
  Signalen die we meestal niet oppikken, omdat we er maar moeilijk op af kunnen stemmen. We zijn als mensen zo met onszelf bezig, dat we dat zijn verleerd. We zijn vergeten dat we een onderdeeltje zijn van het systeem, de natuur. En alles heeft een bewustzijn, al denken we wel eens van niet. Van de kleinste eencellige tot een complete soort van een levensvorm en de aarde als systeem, Gaia.

En alles communiceert met elkaar. Via de materie die we kunnen waarnemen, maar ook op andere niveau's, vergelijkbaar met de manier waarop onze voorvaderen met ons communiceren. Als je door de natuur wandelt en je openstelt, gaan je na verloop van tijd dingen opvallen. Hele subtiele dingen waar we normaliter aan voorbij lopen. Je gaat merken dat de dingen niet alleen maar zijn wat ze lijken te zijn. Een boom is niet "zomaar" een boom, water is niet zomaar water. Het is alsof "iets" je probeert te bereiken, al blijft het vaak bij een gevoel wat maar moeilijk is te omschrijven.

Door middel van moderne techniek, digitale fotografie in dit geval, kunnen die signalen nu zichtbaar worden gemaakt! Daarmee wordt het al een stuk concreter. Al blijft het nog steeds moeilijk te bevatten hoe het allemaal kan en wat het precies voorstelt.

 
Bij waterfoto's bijvoorbeeld komen beelden door (reflectiefotografie) die soms doen denken aan plaatjes uit het verleden (zie de foto rechts). En misschien kun je zeggen dat wanneer iemand uit het verleden zich op die manier kan manifesteren, er daadwerkelijk een hiernamaals bestaat?

Maar soms komen er ook minder definieerbare wezens en vormen door. En soms zelfs wezens die je misschien natuurwezens zou kunnen noemen.

Kennelijk oefenen allerlei onzichtbare werelden invloed uit op de onze en is water een medium wat ontvankelijk is voor al die invloeden, zich hier makkelijk naar laat plooien.

De natuur als medium. De natuur als entiteit. Het spectrum is erg breed, je kunt van alles verwachten. Soms lijkt de natuur een groot projectiescherm waarop het onzichtbare zichtbaar wordt. Vanaf 2003 beschrijf ik dit op de website differentnature.com.

 
Differentnature.com is aan de ene kant een soms bijna sprookjesachtige respectbetuiging aan de natuur waar we een onderdeel van zijn en zuinig op moeten zijn, aan de andere kant een serieuze poging om paranormale verschijnselen te verklaren en antwoorden te vinden op levensvragen. Door oa moderne technieken en oeroude rituelen en overleveringen naast elkaar te gebruiken, te onderzoeken en verbanden te leggen. Ik ben bezig met een update van deze website en werk daarnaast aan een Nederlandse vertaling daarvan. Hierover later meer.
  ©2005-2009 Leon Stam