Uit nieuwsgierigheid heb ik de laatste tijd wat geëxperimenteerd met het vastleggen van paranormale beelden op videotape en, verdorie nog aan toe, het lukte nog ook. En ik had al zo weinig tijd. Een beschrijving hoe je dergelijke beelden kunt vastleggen  is te lezen  via deze link.  Het is heel fascinerend en misschien nog wel mysterieuzer dan het stemmenfenomeen, al heb ik voorlopig nog meer met stemmen. Dat komt door de inhoud van de mededelingen uiteraard. De ontvangen beelden zijn voorlopig meestal vage gezichten van mensen die ik niet ken. Misschien dat het zich verder moet ontwikkelen. Het is trouwens nóg lastiger beelden te interpreteren dan stemmen. We houden u op de hoogte. Binnenkort nog wat nieuwe plaatjes.

 

Soms lijken het net beelden uit een fantasy-film. Of schilderijtjes. Dit beeld was heel donker en heb ik wat duidelijker moeten maken, al blijft het vaag. Het lijkt een man of een wezen die iets zit te doen aan een tafel. Te eten of zo?
Hier zie je vrij duidelijk hoe zich een gezicht ontwikkelt iets boven het midden van de foto. Je ziet een neus en de oogkassen. De rest is nog omgeven door een soort wolk.
Of ik er goed aan doe deze erbij te zetten weet ik niet, maar alla. De "slierten" die je ziet worden veroorzaakt door de videofeedback. Eerst dacht ik dat er een vlieg op het tv-scherm zat maar nadere bestudering leverde toch een manneke op met een eh...puntmuts (jawel, het lijkt wel een trechter). Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt wel een kabouter. Het moet niet veel gekker worden. Mogelijk is het optisch bedrog. Wel curieus.Oordeel zelf maar.
Dit zou een beeld met een voorspellend karakter kunnen zijn. Het lijkt op een boom, wellicht meerdere, die gebukt gaan onder een fikse wind. Pikant detail is derhalve dat dit beeld werd opgenomen op vrijdagavond 25 oktober 2002. Zondag 27 oktober 2002 zou een van de zwaarste stormen van de afgelopen jaren over West-Europa razen.
Hier moet je echt heel goed kijken, maar iets rechts van het midden staat een vrouw met zwart haar een lange blauw/witte jurk aan (onder de witte pijl). Met een beetje fantasie kan er nog een lachje af ook....
Ik heb geen flauw idee wat dit voorstelt, maar het is een mooi plaatje. Het heeft wat weg van een landschap. Laat je fantasie er maar op los.
Hier is zich duidelijk weer een gezicht aan het het formeren. Nou ja, duidelijk... Het uiteindelijke resultaat stond natuurlijk weer eens niet op tape.
Hier zie je, uiterst links op de foto, hoe zich een gezicht aan het ontwikkelen is. Het lijkt een man, al is dat lastig te zien. Je ziet vrij duidelijk de neus, ogen en omtrek van het gezicht. De mond is wat vaag nog.
Rechts van het midden zie je heel vaag de contouren van een (mannen)hoofd. De opengesperde mond is goed te zien en de neus en (sluik) haar. Hij doet me heel sterk denken aan een indiaan. Het heeft, met alle respect, ook weer wat weg van een karikatuur.

  

En ineens komt er dan een vis voorbijzwemmen, althans je ziet alleen de kop. Het lijkt op een haai of een murene. De antenne was uit de TV, dus Discovery Channel kan het niet geweest zijn.

  

 

©2000-2002 Leon Stam